Mulle saa ainakin soittaa, jos seuraa tarvii!

Korona leviää, koulut suljetaan. Miten tällainen on mahdollista? Kaikki on niin kamalan absurdia. Eihän tällaisen pitäisi olla mahdollista.

Pahalta se tuntuu, mutta epämukavuutta pitää kestää, kuten ministerit tiedotustilaisuudessaan sanoivat. Mutta kun ei tämä tunnu enää pelkältä epämukavuudelta, milloin tähän tottuu, tottuuko tähän?

Pahin pelkoni on käymässä toteen. Ja ei, pahin pelkoni ei ole koronavirus tai minkäänlainen muu maailmanlopun uhkakuva. Pahin pelkoni on yksin jääminen. Yksinäisyyttä, sitä mun pää ei kestä.

Ja tässä minä olen, yksin.

Aikatauluni on tyhjennetty kaiken peruunnuttua, kaikki järjestöhommat, kaikki koulun läsnäolo peruutettu, kaikki. En osaa enää jäsennellä ajatuksiani ja johdonmukainen kirjoittaminenkin tuntuu hankalalta. Onko enää jäljellä muuta, kuin tyhjyyttä?

Ymmärrän tiukat toimenpiteet. On hyvä, että päätöksiä tehdään aidosti jokaisen yksilön hyvinvointia ajatellen. Ja kyllä minäkin selviän, vaikka olisinkin yksin. Mutta ei se tarkoita, etteikö saa pelätä. Etteikö saa pelätä sitä, että pää ei kestäkään.

Saa pelätä. Kyllä saa.

Ei kukaan selviä ilman läheisyyttä, joten eihän unohdeta ketään. Ollaan läsnä, kuunnellaan ja muistetaan varsinkin niitä, jotka näissä poikkeusoloissa jäävät yksin. Heitä on enemmän, kuin haluaisimme myöntää.

Mä ite oon onneksi aktiivinen somessa ja voin pyytää kavereita naapurista ulkoilemaan, vaikka päivittäin, mutta kaikille sekään ei oo mahdollista.

Tsempit ja jaksamista kaikille, sitä tarvitaan. Varsinkin niille kaikille, jotka tyhjässä huoneessa tuijottavat seinää ja miettivät, mistä ammentaa ihmiskontaktit arkeen seuraavan kuukauden aikana. Mulle saa ainakin aina soittaa, jos seuraa tarvii!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s