Pelätkää, panikoikaa ja ÄÄNESTÄKÄÄ!

Tämä viikonloppu on ollut poikkeuksellisen demokratia painotteinen.

Eilen ja tänään olen ollut SOOLin liittokokouksessa Poikkeus ry:n edustajana ja olen päässyt tutustumaan uudenlaiseen vaikuttamisen keinoon. Ennen olen istunut pienissä kokouksissa ja tehnyt paikallisia päätöksiä. 18-vuotiaana hyppäsin erityisen suuriin saappaisiin vaikuttamisen ja politiikan vietäväksi lähtemällä ehdolle Äänekosken seurakuntavaaleihin. Nyt, kun luottamustoimeni Äänekosken kirkkoneuvostossa ja -valtuustossa on ohi, olen päässyt keskittymään järjestötoimintaan, tapahtuman järjestämiseen ja jopa koulutuspolitiikkaan. Sanomattakin selvää, että olen ennenkin päässyt tekemään merkittäviä ja isoja päätöksiä, mutta näin valtakunnallisesti en ole ennen vaikuttanut, kuin SOOLin liittokokouksessa. (SOOL = Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liitto)

Tämä viikonloppu on avannut silmiäni monella tavalla. Olen tavannut paljon opettajaopiskelijoita ympäri Suomen ja päässyt vaihtamaan heidän kanssaan ajatuksia ja mielipiteitä niin SOOLin toiminnasta, kuin yleisesti koulutuspolitiikasta. Olen iloinen, että lähdin mukaan liittokokoukseen, sillä nyt olen yhtä vaikuttamiskokemusta rikkaampi. Olen iloinen myös siksi, että päivä päivältä ymmärrän enemmän, miksi emme saa olla hiljaa silloin, kun on mahdollisuus vaikuttaa.

dav
SOOL liittokokous 13.4.2019

Huomenna 14.4.2019 Suomessa on eduskuntavaalit ja 200 onnellista kansanedustajaa pääsee aloittamaan neljän vuoden edustuskauden eduskunnassa, jonka aikana heille on luvassa paljon työtä ja vaikeita päätöksiä. Seuraavat neljä vuotta tuo näille kansanedustajille vastuun, joka tuo mukanaan myös toimensa kääntöpuolen, syntipukkina olemisen. Kun yhteiskunta ei toimi sillä tavalla, kuin mielensäpahoittajakansamme tai osa siitä haluaisi, saa kansanedustajat maistaa oman toimensa karvaan hinnan.

Haluaisin muistuttaa, ettei yksikään päätös ole pelkästään noiden kansanedustajien päätös, vaan meistä jokainen voi niihin vaikuttaa. Valitettavasti emme pääse pyörittelemään jokaista asiakirjaa, joka eduskunnan istunnoissa ja valiokunnissa pyörii, mutta me voimme vaikuttaa siihen, kuka niitä asiakirjoja pyörittelee. Huomenna 14.4.2019 on meidän JOKAISEN mahdollisuus vaikuttaa siihen, miltä meidän rakas Suomemme näyttää neljän vuoden päästä. Ja nyt haluan vedota juuri sinuun, ÄÄNESTÄ, sillä jokainen ääni ratkaisee. En halua kertoa sinulle, ketä tai millä arvoilla sinun tulisi äänestää. Toivon kuitenkin, että päätät äänestää ja, että äänestät sen mukaan, mikä itsestäsi hyvältä tuntuu.

Tiesitkö, että jokaista nuorta äänestäjää kohden äänestää kolme 55-69 vuotiasta? Huolestuttavaa, eikö vain? Itse en haluaisi elää yhteiskunnassa, joka on tällaisen äänestysprosentin mukaan luotu. Olen nuori aikuinen ja haluan elää yhteiskunnassa, joka osaa ottaa huomioon jokaisen ihmisryhmän tarpeet ja uskaltaa katsoa tulevaisuuteen. Jotta oma tulevaisuuteni näyttäisi valoisammalta, kaipaisin siltä tehokkaampaa ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa. Haluan nähdä tulevaisuudessa yhdenvertaisempaa politiikkaa ja yhdenvertaisia oikeuksia jokaiselle ihmiselle. Haluan, että niinkin hieno maa, kuin Suomi, lopettaa kaikki ihmisoikeusrikkomuksensa. Tästä esimerkkinä translain uudistaminen niin, ettei se loukkaa kenenkään yhdenvertaisuutta saatika ihmioikeuksia.

Totuushan on, ettei meillä ole aikaa odottaa tulevaisuuteen, vaan tulevaisuus on NYT! Siksi minä äänestin valoisamman tulevaisuuden puolesta. Äänestin yhdenvertaisuuden, koulutuksen sekä hyvinvoivan luonnon puolesta. Oli sinun valoisampi tulevaisuus mitä vain, ethän unohda äänestää sen puolesta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s