Rakkaudella yks äänekäs sekopää

Oli kesäkuu ja jännitys. Pääsenkö kouluun?

Elämä rullaa tai sitten ei. Ikävöin Tansaniaan ja tuskailen sen ajatuksen kanssa, että edessä olisi vielä lisää vuosia, ennen opiskeluja. Elämäni on täynnä turhautumista.

Tulee Juhannus ja Juhannus menee. Sydän pomppaa. Suurin unelmani toteutuu, pääsen yliopistoon. Musta tulee oikeesti opettaja, niinkuin olen aina halunnut, aina, niinku ihan aina.

Kesä kuluu ja jännitys tiivistyy. Mitä se tarkoittaa, että pääsin kouluun? Muutan kauas kotoa, vieraaseen kaupunkiin vieraiden ihmisten keskelle. Mitä jos jään taas yksin? Mitä jos en saakaan yhtään ystävää?

Tulee syyskuu ja koulu alkaa. Nopeasti saan todeta huoleni turhiksi. Sen sijaan etten olisi saanut yhtään ystävää, olen saanut niitä kymmenittäin. Olen löytänyt oman laumani. Meidän lauma saattaa olla täynnä Joensuun (jopa koko Suomen) äänekkäimpiä sekopäitä, mutta se on se juttu, miksi siinä on niin hyvä olla. Saa olla rauhassa äänekäs sekopää, koska niin muutkin on. Saa olla oma ittensä, koska niin muutkin on. Saa rakastaa kaikkia (varsinkin muutaman huikan jälkeen), koska niin muutkin tekee. Saa puhua kaikesta. Saa halata. Saa kehua ja saa kehuja. Saa kokea olevansa arvokas just tällasena. Saa kokea niin paljon rakkautta. Saa kokea sellaisia juttuja, joita ei oo ennen päässy kokemaan. Saa olla oman elämänsä kuningas, koska niin muutkin on.

Ja vaikka kaikki ei jotain oliskaan tai tekiskään, sekään ei haittaa. Siinä me ei nimittäin nähdä poikkeusta, että saa olla oma ittensä.

Oon saanu kokea niin paljon näiden mahtavien ihmisten kanssa, etten voi sanoin kuvailla, kuinka iso juttu se mulle on. Haluan kiittää kaikkia yhteisesti siitä, että ootte ottanut mut elämäänne ja että oon saanu löytää paikkani maailmassa teidän luota. Mulla on hyvä olla täällä ja se on täysin teidän ansiota.

Rakkaudella yks äänekäs sekopää

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s